На какво трябва да се обърне внимание преди монтажа на индустриален хладилен агрегат?

- 2021-07-31-

Преди инсталирането на промишлен охладител за вода, околната среда и охладителят за вода трябва да бъдат проверени, за да се избегнат редица проблеми, произтичащи от последващия монтаж, въвеждане в експлоатация и употреба, тъй като подготовката преди монтажа не е на място.

Следният охладител на kaideli xiaobian ще представи на приятелите в индустрията, която е разделена на два аспекта за подготовка и проверка.


Първо, подготвителните работи преди инсталирането на охладителя
1. Почистете мястото за монтаж на хладилния агрегат
2. Когато устройството е монтирано на място, трябва да се осигури нивото на устройството
3. Подгответе външните условия (вода, електричество, монтажни отвори и фиксиращи тръби) за монтажа на устройството.
4. Инсталирането на устройството трябва да гарантира ширината на околното пространство

За да се осигури нормалното външно разсейване на топлината на уреда (препоръчва се уредът да бъде безпрепятствен в периметъра от 1,2 метра). Ако трябва да се монтира на закрито, инсталирайте изпускателен вентилатор, по -голям от капацитета за разсейване на топлината на уреда, за да осигурите външното разсейване на топлината на устройството.
След извършване на основни екологични проверки и подготовка, трябва да бъдат изпълнени необходимите условия за монтаж на уреда.

Второ, инсталирането на устройството трябва да бъде условие
1. Захранването на устройството е трифазна петопроводна система от 380V50HZ (трипроводна система от 220v50HZ за малки модели).
2. Тръбата за охлаждаща вода на уреда е фиксираният диаметър на тръбата за стандартната циркулация на водата на уреда. Поради ограниченията на условията на експлоатация на площадката, главната охладителна тръба може да бъде конфигурирана при условие, че отговаря на минималния дебит на водата на уреда, но съпротивлението на тръбопровода трябва да бъде изчислено сериозно и разумната конфигурация на охладителната помпена система .
3. Тръбата за охладена вода на уреда е фиксиран диаметър на тръбата на стандартната циркулация на водата на уреда.

Мястото поради ограниченията на условията за използване може да отговори на минималния воден поток на устройството, конфигурацията на главния път на хладилната тръба, но трябва да бъде внимателно изчислено съпротивлението на тръбопровода и разумната конфигурация на помпата за охлаждаща вода.

Когато интегрираният хладилен агрегат (уредът, оборудван с резервоар за вода и помпа преди доставката) е свързан към тръбопровода на площадката, ако състоянието на обекта не може да бъде свързано към стандартния интерфейс на устройството, байпасният клапан трябва да бъде свързан на входа и изхода на уреда (както е показано на фигура 1), за да отговорят на изискванията за дебит на водата на устройството по време на нормална работа.

Препоръчва се байпасният клапан да съответства на диаметъра на входящата и изходящата вода на устройството. Ако съотношението на диаметъра на полето не е голямо, байпасният клапан може да бъде съответно намален, но трябва да отговаря на циркулацията на водата в устройството.

Когато използването на оборудване с автоматичен превключващ вентил за вода, отворът на байпасния вентил на устройството трябва да отговаря на използването на автоматичен превключвател на клапана на оборудването, количеството на водния поток също отговаря на минималните изисквания за дебит на водата при условията на работа на блока.
Охладителят е важно оборудване в промишленото производство, след като инсталацията бъде фиксирана, последната рядко ще се отклонява, така че приятелите от индустрията трябва да обърнат внимание на тръбната инсталация преди монтажа, особено за хладилен агрегат с водно охлаждане, и охладителната тръба, свързана към външното охлаждане кула, нейната инсталационна позиция и ниво трябва да бъдат проектирани предварително.